Частно пристанище Ийст Пойнт

Пристанище „Ийст Пойнт” гр.Силистра е първото частно речно пристанище и е изградено на километър 375+800 по река Дунав, непосредствено до петзвездния хотелски комплекс „ДРЪСТЪР”. Пристанището е съвременно съоръжение, което дава възможност за акостиране на три плавателни съда с дължина от 160 м и 80 яхти. Има възможност за зареждане с гориво на всички видове плавателни съдове (капацитет 25/30 m3/h), зареждане с питейна вода (капацитет 25/30 m3/h), подаване на ел.енергия с мощност 250 kw, приемане на отпадъци, ползване на интернет, денонощна охрана. Дълбочината на водата в акваторията на пристанището при най-ниско ново на реката през летния сезон е 4,5 м. Към пристанището има граничен пункт и митница за обработване на всички документи, което улеснява обслужването на гостите. Площадката за хеликоптери на хотелски комплекс „ДРЪСТЪР” е в непосредствена близост до пристанището и е допълнително удобство.

 

2

 

По проект DaHar е монтираната станция за замерване и отчитане на нивото и състоянието на водата на р. Дунав, което може да се проследи в реално време.

Настоящият сайт дава информация на гражданите за движението на корабите в района на Силистра, както и за използване потенциала на пристанищната инфраструктура за развитието на речния туризъм.

 

http://www.ris-silistra.org

 

http://emoncms.org/rissilistra